Stijlvolle Boudoirshoot het perfecte huwelijkskado

Boudoirfotografie, een lekker vrouwelijke lingerieshoot

Een classy boudoirshoot, kan het best omschreven worden als een fotoshoot waarbij er een aantal foto’s van je worden gemaakt in je mooiste lingerie. Het betreft foto’s die je sensuele zijde subtiel weergeven. Dit wordt benadrukt door de sfeer die door de foto’s gecreëerd wordt. Maar met bridalboudoir leg je ook de details vast van de prachtige bruid, zoals details van de jurk, het prachtige haar of de oorbellen. Het is een mooie stijlvolle manier van fotograferen.

De sfeer van een stijlvolle boudoirshoot

De fotoreeks van een lifestyleboudoir kan in elke omgeving gemaakt worden. Omdat het persoonlijke foto’s betreft, is een lingerieshoot in je eigen omgeving altijd unieker. Je bent immers op de plek waar je je thuis voelt. Je lichaamsbouw en leeftijd doen er niet toe, het gaat immers om foto’s die je niet aan een ieder tonen zult. Je krijgt er juist meer zelfvertrouwen van.
Net als bij foto’s gemaakt bij een studioboudoir fotosessie, heb je bij zo een lifestyleboudoir fotoshoot de dingen om je heen en bij je, waaraan je gehecht bent. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete zitstoel en kamerplant.

Bridalboudoir foto’s, het perfecte huwelijkskado voor je partner

Na onze studie werkten we beiden in een middelgrootbedrijf zodat we konden sparen voor ons huwelijk. Vanaf m’n verloving vroeg ik me af welk huwelijkskado ik aan m’n hubby in spé geven kon. Dat was een moeilijke opgave omdat hij reeds alles had wat hij hebben wilde. Daarnaast had ik hem door de jaren heen, ook al heel wat kadootjes waarmee ik uiting gaf aan m’n genegenheid, gegeven. Gelukkig had m’n vriendin Emma een maand voor m’n huwelijk, een súper idee.

Hoe ik me heb voorbereid op mijn lingerieshoot

Nadat ik genoeg informatie verzameld had over boudoirfotografie, bekeek ik de verschillende online portefeuilles van fotografen die aan bruidsfotografie deden. Ik wilde namelijk foto’s van mezelf in delen van m’n bruidskleding (zoals m’n sluier) en lingerie. Als speciaal accent wilde ik het wandkleed dat we tijdens, onze studie in Frankrijk gekocht hadden, gebruiken. Ik maakte een collage van classyboudoirshoot foto’s waarvan zowel de sfeer als de poses van de modellen me aanspraken. Vervolgens maakte ik een afspraak met een fotografenteam dat aan bridalboudoir fotografie deed. Tijdens het daarop volgend intake gesprek bespraken we m’n wensen en mogelijkheden. Ik zou voor de fotoshoot worden opgemaakt door de visagist van de studio, terwijl hun kapper m’n haar onder handen zou nemen. Ook kreeg ik handige poseertips van hen mee die ik voor de spiegel kon oefenen. Ze beloofden me dat het een leuke ervaring zou zijn, die ik net als de foto’s de rest van m’n leven zou koesteren

Het verloop van mijn studioboudoir foto- avontuur

Aangezien ik het wandkleed moest meenemen naar de fotostudio, zei ik aan Serge dat ik het op de desbetreffende middag naar de stomerij zou brengen voor een schoonmaak beurt. Om m’n opgemaakte gezicht en uiterlijk na het maken van de foto’s te kunnen verklaren, gaf ik hem aan daarna een pre-wedding schoonheidsbehandeling plus make-up try out te zullen ondergaan.
Voordat ik uit huis ging nam ik een lang warm bad met m’n favoriete badschuim en at erna lichte maaltijd.
Enigszins zenuwachtig stapte ik op het afgesproken tijdstip de studio binnen. Het decor was net zoals ik het me had ingebeeld. Het wandkleed werd in het geheel verwerkt terwijl de kapper en de visagiste respectievelijk m’n haar en make-up deden. De sfeer was super gezellig waardoor ik me snel erg op m’n gemak voelde. Samen met de styliste en fotograaf maakte ik een schema waarin de volgorde van de kledingsstukken die ik zou dragen aangegeven was. Toen kon het echte werk beginnen. Ik voelde me net een professioneel en volleerd fotomodel, temeer daar het team me ook als zodanig behandelde. Na ongeveer twee en een half uur was m’n stijlvolle boudoirshoot afgelopen. Ik was super tevreden met m’n uiterlijk, dus belde ik Serge op en maakte een dinerafspraak met hem.
De foto’s zelf zouden binnen drie dagen door het team gescreend en verwerkt worden. Hierna kon ik een keuze maken voor een speciaal album in boekvorm. Je begrijpt wel dat ik haast niet kon wachten op het moment dat ik ze te zien kreeg.

Het eind resultaat

Gelukkig gingen de drie dagen gauw voorbij. Ik kreeg een bestand met ongeveer 75 foto’s gemaild. Stom verbaasd over m’n eigen schoonheid zat ik naar het scherm te kijken. M’n zelfvertrouwen steeg met elke foto die ik aanklikte; ik zag er namelijk écht uit als een van de dames op de boudoir schilderijen. Aangezien ik zelf geen keuze kon maken belde ik Emma op, zodat zij me onder het genot van wat rode wijn kon helpen met de selectie.
Ook haar mond viel open van verbazing bij het bekijken van de foto’s. Uiteindelijk werden we het eens over de vijfenveertig foto’s die opgenomen moesten worden in het boek voor Serge. Ik wilde voor mezelf alle foto’s in een album en betaalde daar dus extra voor.

Serge’s reactie op m’n lifestyleboudoir fotoreeks

We beleefden een heel leuke huwelijksdag met onze familie, vrienden en kennissen. Alles verliep zoals ik het me bij de planning had voorgesteld: lekker eten, leuke muziek en de wetenschap te horen bij de man van wie ik hield.
Toch keek ik het meest uit naar het moment waarop Serge en ik weer alleen zouden zijn. Van hem kreeg ik een sieradenset die bij mijn trouwring paste. Toen ik hem het verpakte fotoboek overhandigde zag ik dat hij teleurgesteld keek. Ik wist dat hij dacht wéér een van de nieuwste politieromans van me te hebben gekregen. Ik moest echt lachen in m’n vuistje toen hij gespeeld enthousiast het kadopapier begon los te maken. De verandering op z’n gezicht zal ik nimmer vergeten. En nog veel minder de blik in z’n ogen nadat hij door het boek met m’n stijlvolle boudoirshoot foto’s had gebladerd. Dát was echt een prijs waard.
Samen beleefden we hierna een onvergetelijke huwelijksnacht.

Dat Serge blij was met zijn kado blijkt uit het feit dat hij twee van de foto’s liet vergroten; 1 voor onze slaapkamer en de andere voor zijn werkkamer
Ik ben Emma nog steeds dankbaar voor de gouden tip die ze me gegeven heeft.

Een geweldig verhaal toch?! Dit is wat ik zo prachtig vind aan boudoirfotografie, vrouwen zelfvertrouwen geven door middel van dit soort prachtige foto’s, wat is er mooier om dit voor andere vrouwen te kunnen doen. Ik hoop je snel in mijn studio of bij jou thuis te zien en dan maken we er een prachtige Shoot van.

Mocht je zelf je partner ook willen verrassen met foto’s van bruidsfotografie met een extra tintje en durf je nu, dan mag je me altijd een dm of mailtje sturen en voor de beantwoording van eventuele vragen of aanvullende informatie. Ik hoop je snel in mijn studio of bij jou thuis te zien en dan maken we er een prachtige Shoot van.

Comments Off on Stijlvolle Boudoirshoot het perfecte huwelijkskado

0

comments

Reply...