Is trouwen in het buitenland niet erg duur?!

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder.

De voornaamste reden is of de dag van je leven niet volledig in het water zal vallen door plensbuien of kou en/of harde wind. Want zelfs in juli/augustus heb je in Nederland geen enkele garantie op zon.

Maar misschien wel de allerleukste reden om in het buitenland te trouwen is dat het langer duurt en je veel meer ontspannen je bruiloft gaat beleven. En natuurlijk speelt het zonnige weer ook mee. De meeste stellen trouwen daarom ook in Italië, Frankrijk, Ibiza of zelfs nog verder weg op Aruba, Curacao, Malediven, maar zelfs Zuid-Afrika is erg populair. Daar is namelijk alles per definitie goedkoper dan in Nederland.

Maar is trouwen in het buitenland niet erg duur?! Dat is wat ik mensen vaak hoor zeggen.

Nee, trouwen in het buitenland is echt niet veel duurder dan in Nederland. Natuurlijk kun je het zelf zo gek maken als je wilt, maar dat kun je ook met een bruiloft in Nederland. En omdat het lastig is om vanuit Nederland alles zelf te plannen en regelen, is het super fijn om met een weddingplanner die in dat land gespecialiseerd is, samen te werken. Zij regelt ook al het papierwerk, wat heel lastig is om zelf te doen en zij kent de mensen ter plekke en spreekt de taal. Zij weet dan ook precies hoe ze de kosten zo laag mogelijk kan houden.

Wat is er nou leuker dan een intieme bruiloft.

Omdat je vaak minder gasten meeneemt, hoef je ook minder voor eten en drinken te betalen. En wat is er nou leuker dan een intieme bruiloft. Terwijl je hier waarschijnlijk veel meer mensen zal uitnodigen en daardoor ben je veel meer geld kwijt voor deze ene dag. Daarbij is de kans groot dat je niet eens tijd hebt om met alle gasten te praten. Terwijl als je in het buitenland trouwt met een klein intiem gezelschap, heb je alle tijd om meer tijd door te brengen met de mensen waarvan je houdt.

Klein gezelschap die jullie het dierbaarst zijn.

Dit zijn ook de mensen die met liefde en plezier de reis zelf willen betalen om jullie mooiste dag(en) bij te wonen. En je hebt gelijk een goede reden en alle begrip om te vertellen dat jullie die ene nicht of achteroom niet uitnodigen. Zo delen jullie dit mooie moment met de mensen die jullie het dierbaarst zijn.

Maak er gelijk een mooie vakantie van.

Veel bruidsparen betalen de accommodatie, activiteiten, eten en drinken, maar vragen de gasten in plaats van een cadeau om zelf hun ticket te betalen. Dit scheelt ook best veel geld en wat heb je aan al die cadeau’s die je toch niet mee kunt nemen in het vliegtuig.

En als je bruiloft de mooiste dag van je leven is, waarom zou je het dan beperken tot maar één dag?! Als je in het buitenland trouwt is het niet meer dan logisch dat je bruiloft meerdere dagen duurt. Mensen reizen natuurlijk niet voor één dag helemaal naar jullie mooie bestemming. Vaak komen ze minimaal één dag van tevoren en vertrekken pas weer de dag na de bruiloft. Of wat sommigen doen, is er gelijk een mooie vakantie van maken. Super leuk toch?!

Regel nog een rondrit door de omgeving.

En hoe leuk is het om een welkomstborrel met barbecue te geven de avond voor de bruiloft. En een brunch na de bruiloft om met zijn allen zo jullie bruiloft af te sluiten en terug te kunnen kijken op een geweldige dag!! Of regel nog een rondrit door de omgeving of ga samen snorkelen. Iedereen heeft de tijd genomen om met jullie deze fantastische dagen door te brengen.

Optimaal genieten.

En omdat iedereen blijft slapen, kun je jullie trouwdag afsluiten met een knalfeest, geen gedoe met taxi’s of iemand die de BOB moet zijn. En niemand hoeft de volgende ochtend vroeg zijn bed uit, dus het feest kan tot in de vroege uurtjes doorgaan. En omdat je niet alles in één dag hoeft te proppen, kunnen jullie optimaal genieten van deze speciale dag.

Heerlijk ontspannen.

En wat helemaal fijn is aan trouwen in het buitenland, is dat zowel jij als je gasten een heerlijk ontspannen vakantiegevoel hebben. Niemand heeft haast, alles smaakt beter, ruikt beter en ziet er mooier uit. Voor mij als fotograaf ook heerlijk, want zo krijg je super mooie foto’s. Je hebt namelijk ook al kennis gemaakt met iedereen waardoor de mensen makkelijker en meer ontspannen op de foto komen.

Wat houdt je nog tegen om een gave bruiloft in het buitenland te doen?! Mocht je meer tips of info willen, neem dan nu contact door een mailtje te sturen of stuur een DM via mijn Insta of FB account.

Comments Off on Is trouwen in het buitenland niet erg duur?!

0

comments

Reply...