Bride to be

Hoe vind ik de juiste trouwfotograaf?!

Hoe kies ik mijn trouwfotograaf?!

Als je trouwplannen hebt dan zijn er 1001 dingen waar je aan moet denken en die je moet regelen. Naast de officiële verplichte zaken, zoals bijvoorbeeld de juiste papieren verzamelen, ondertrouw en het regelen van de gemeentelijke huwelijksvoltrekking, staat op nummer één meestal de trouwlocatie en op nummer twee heel vaak de huwelijksfotograaf.

Er zijn veel keuzes en huwelijksfotograaf gezocht is een veel gebruikte zoekterm. Dit geldt ook voor bruiloft fotograaf kosten en bruiloft fotograaf gezocht. Want nadat je de juiste bruidsfotograaf hebt gevonden, wil je uiteraard weten wat je aan hem of haar kwijt zult zijn. Trouwfotograaf prijzen kunnen enorm verschillen en het is vaak echt even goed zoeken naar een juiste match. Hoe je die juiste bruidsfotograaf vindt? Ik ga je op weg helpen…

Fotograaf bruiloft

Natuurlijk kun je je nichtje of je oom die graag foto’s maakt vragen om jullie bruiloft vast te leggen, maar fotografie is echt een kunst en als je echt professionele foto’s wilt, moet je daar ook wat voor over hebben. Het draait allemaal om het juiste moment, het juiste licht en de juiste emotie. Daarnaast zijn jullie trouwfoto’s het enige tastbare dat jullie overhouden aan jullie magische dag.

Om je huwelijk voor eeuwig te laten vastleggen, schakel je een goede trouwfotograaf in. Maar waar vind je die? Een advertentie met fotograaf gezocht zal je niet verder helpen omdat dan Jan en Alleman zal kunnen reageren. Beter is het om het heft in eigen handen te nemen en zelf op zoek te gaan naar een huwelijksfotograaf. 

Gezocht fotograaf


Een internet search naar gezocht fotograaf geeft direct meer dan 600.000 hits waar je doorheen kunt ploeteren. Voeg je het woord huwelijk toe aan je fotograaf zoektocht, dan wordt het aantal zoekresultaten ineens beduidend minder.

Een goede omschrijving van waar je naar zoekt blijkt hiermee cruciaal te zijn. Dus in plaats van fotograaf gezocht, zoek je op huwelijksfotograaf gezocht. Degene die jouw ultieme bruidsreportage zal kunnen maken, zal er ongetwijfeld bij zitten. Ga er maar goed voor zitten, pak er een kopje thee, koffie of iets anders bij en bekijk het aanbod.

De perfecte bruiloft foto

Een professionele trouwfotograaf heeft ervaring en weet dus foto’s te maken op de juiste momenten. Je hoeft niet iedere keer verschillende poses voor de trouwfoto aan te nemen, want een pro weet jullie blik te vangen wanneer het nodig is. Het resultaat: foto’s waarop jullie staan zoals jullie echt zijn en waar de liefde vanaf spat. Een fotograaf zorgt ervoor dat jij straalt! 

Er is natuurlijk heel veel te bekijken en er zijn veel websites die je kunt bezoeken. Toch kun je vaak in één oogopslag zien of de stijl van de website je aanspreekt. Je mag er per slot van rekening vanuit gaan dat iemand die zegt dat hij gespecialiseerd is als bruidsfotograaf, zijn of haar mooiste foto’s op de website zet. Staan er geen of weinig trouwfoto’s tussen waar jij warm van wordt of die jou aanspreken? Zoek dan vooral verder. En stel jezelf een belangrijke vraag: in welke stijl wil je jouw trouwfoto’s hebben?

Daarnaast weten ze alles over lichtval, de beste angles om jullie van jullie mooiste kant te fotograferen en weten ze zich moeiteloos (en onzichtbaar) te bewegen tussen jullie gasten.

Je kunt relaxen! Je bent die dag natuurlijk al op je mooist en een goede fotograaf weet ook nog eens hoe hij/zij jou het best op de trouwfoto krijgt. Want eerlijk is eerlijk, de meesten van ons staan er niet van te springen als we op de foto moeten. Sterker nog, je voelt je vaak een beetje opgelaten en daardoor sta je niet relaxed op de foto!  

Kies je foto romantisch of een andere stijl

Iedere fotograaf heeft natuurlijk een eigen stijl. Bij trouwfoto’s denkt men al snel dat de foto romantisch moet zijn maar dat is zeker geen vereiste. Je kunt ook kiezen voor een geheel andere insteek. Speels of bijvoorbeeld met speciale effecten. Is de locatie van jouw bruiloft Zuid Holland? Een creatieve trouwfotograaf met een beetje fantasie kan bijvoorbeeld de trouwfoto omtoveren zodat het lijkt alsof de locatie van jouw bruiloft Toscane was. Of kies als locatie voor jouw bruiloft Frankrijk. Jij bent de regisseur van je eigen trouwfoto reportage, dus jij mag kiezen.

De beste investering is die in jezelf!

Goede fotografen weten dingen vast te leggen die je zelf over het hoofd ziet, waardoor jullie straks door een album bladeren en jullie verbazen over alle geweldige momenten die hij of zij heeft weten vast te leggen. Want fotografen zijn écht kunstenaars. Zij denken creatief mee wat gaaf zal zijn voor de foto. Ze kijken om zich heen en zien precies waar ze iets mee kunnen.

De klik met je fotograaf

Wat ook belangrijk is, is of je een klik hebt met de fotograaf en of hij/zij je snel op je gemak laat voelen. Door mijn jarenlange ervaring bij de KLM, ben ik makkelijk in de omgang met mensen en kan ik jullie snel op je gemak laten voelen, waardoor je je niet ongemakkelijk voor de camera zal bewegen. Door hier en daar wat aanwijzingen te geven en jullie vooral met elkaar bezig te laten zijn, hebben jullie vaak niet in de gaten dat ik allang heel veel mooie plaatsjes heb geschoten. Door deze even tussendoor te laten zien, krijgen jullie meer zelfvertrouwen, waardoor jullie het juist leuk gaan vinden. Dus heel belangrijk, zoek een fotograaf waarmee je een klik hebt.

Tja, je wilt op je bruiloft eigenlijk alleen bezig zijn met elkaar en je dierbaren. Met een professionele fotograaf bespaar je uiteindelijk ook tijd op de dag zelf. Want een shoot van vier uur is écht niet nodig als je een pro inhuurt. Die weet precies wat mooi is, hoe je met licht kunt spelen, wat wel en niet werkt.

 

Kosten huwelijksfotograaf

Waar je minder invloed op hebt, zijn de bruiloft fotograaf kosten. En de prijs van een trouwfotograaf verschilt enorm. Je kunt het in principe zo duur maken als jij wilt. Het maakt ook verschil waar jouw bruiloft plaatsvindt. Is de plaats van je bruiloft Zuid Holland of een andere provincie in Nederland, dan zullen de prijzen huwelijksfotograaf anders zijn dan als de fotograaf voor jouw bruiloft Toscane moet bezoeken. Reiskosten maken namelijk ook deel uit van de prijzen van een trouwfotograaf. Dus voordat je daadwerkelijk de prijs gaat inschatten, bedenk dan goed waar de huwelijksvoltrekking gaat plaatsvinden en houd rekening met reiskosten.

Als jullie zoveel geld uitgeven aan jullie bruiloft dan wil je ook echt dat je de sfeer van de bruiloft terugziet in de foto’s. Dat betekent niet alleen shots van jullie en je gasten, maar ook plaatjes van de decoratie waar je zo je best op hebt gedaan, van je droomjurk, de bruidstaart en natuurlijk van het jawoord… Kortom: je wil de sfeer van de dag terugzien. Als je later je trouwfoto’s bekijkt moet je weer helemaal het gevoel van je bruiloft terugkrijgen en believe us: dat is een kunst!

Er is een reden dat fotografie een echte kunst is en waarom dus niet iedereen geweldige foto’s kan nemen! En één van die belangrijkste redenen is dat een goede fotograaf de perfecte foto’s weet vast te leggen. Hoe ze het doen, dat is hun secret, maar het lijkt net alsof je trouwfoto zo uit een magazine komt! En geef toe: dat willen we toch allemaal

Out of the box bruiloft fotograaf gezocht

Het is overigens niet noodzakelijk om je trouwfoto’s te laten schieten op de locatie waar je daadwerkelijk trouwt. Je kunt er ook voor kiezen om je huwelijksfotoreportage heel ergens anders te laten maken. Als je jouw trouwfoto’s in Frankrijk wilt laten schieten dan kan niemand jou verplichten om daadwerkelijk als locatie voor jouw bruiloft Frankrijk te hebben. In principe staan deze twee zaken los van elkaar. Alleen moet je dan wel weer je trouwoutfit aan. Aangezien een dergelijke aanpak niet standaard is, zul je op zoek moeten gaan naar een trouwfotograaf die bereid is om “out of the box” te denken. 

Globale prijs fotograaf bruiloft

Welke invulling je ook kiest voor jouw trouwreportage, gemiddeld ben je 10% van de totale huwelijkskosten kwijt aan kosten huwelijksfotograaf. Je kunt er vanuit gaan dat, afhankelijk van de ervaring en tijd die je de huwelijksfotograaf wilt laten fotograferen, je tussen de € 100,00 en € 200,00 per uur kwijt bent. En dit heeft dan betrekking op zijn of haar aanwezigheid tijdens jouw hele dag.

Maar na deze dag gaan er nog heel wat uren in het uitzoeken, bewerken en selecteren zitten. Evenals het maken van een album. Veel bruidsparen vinden het best wel duur, maar bedenk dan dat de foto’s de enige tastbare herinnering zal zijn aan de mooiste dag van jullie leven. En ik heb veel verhalen gehoord over bruidsparen die achteraf toch liever een professionele fotograaf hadden ingehuurd, omdat ze niet tevreden waren met de foto’s!! Het is de investering meer dan waard.

Hoe krijg ik mijn foto’s aangeleverd?!

Binnen 2 weken ontvangen jullie en Preview, daarna volgt vrij snel de mooiste selectie in een online Gallery met zo’n 20 -30 foto’s, de rest van de foto’s ontvang je op een luxe usb stick evt. in een boxje met 10 van de mooiste foto’s. Verder sla ik onmiddellijk een selectie van ong. 500 RAW bestanden op een harde schijf op, mocht er dan iets fout gaan in het bewerkingsproces, dan heb ik altijd een backup. Ik haal ze ook nooit van mijn kaartjes af, voordat ik ze allemaal heb opgeslagen. Dus loop je geen risico de foto’s kwijt te raken.

Apparatuur waar ik mee werk

Ik werk met 2 camera’s (Sony 7markIII) met daarin ook nog eens 2 slotjes met 2 sd-kaartjes die alles dubbel opslaan. Ik beschik daarnaast over de grootste Imac waar ik mijn foto’s op bewerk. Dit is dus ook een reden waarom een professionele fotograaf duur is. Een hobbyfotograaf heeft deze dure apparatuur meestal niet, daarom kunnen ze een reportage voor een bodemprijs aanbieden. Maar hiermee loop je dus wel dit soort risico’s.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek vind ik erg belangrijk! Op deze manier leer je alvast de fotograaf kennen en kun je vragen stellen en jullie wensen bespreken. Zo kom je er ook gelijk achter of je een klik hebt met de fotograaf en of deze professioneel is. Je kunt ook gelijk de dag doorspreken, zodat de fotograaf ook alvast een idee heeft voor hoeveel uur hij/zij beschikbaar moet zijn en zo kan hij/zij gerichte prijzen geven. Ook kun je vragen naar de mogelijkheden voor een trouwalbum. Een professionele fotograaf heeft demoalbums klaar liggen om te laten zien. 

Maar het belangrijkste is, vergeet dit snel en GENIET!  Zodat jullie straks stralend op de foto’s staan. En als je dan over 20 jaar nog eens samen op de bank door jullie album bladeren met een heerlijk glas wijn en er komt een grote glimlach op jullie gezicht, ben ik super blij dat ik jullie bruidsfotograaf mocht zijn. 

Vind je dit allemaal wel veel geld?! Er zijn heel veel goedkope bruidsfotografen te vinden, maar alleen een professionele fotograaf kan de sfeer en het gevoel van je bruiloft zo vastleggen, dat je over tientallen jaren nog steeds zo voelt als toen op die prachtige dag!!


Zoektips naar juiste bruidsfotograaf

Nog even op een rijtje:

  • Bedenk vooraf wat voor soort stijl trouwfoto’s je wilt
  • Maak je zoekopdracht op internet zo specifiek mogelijk
  • Bekijk verschillende websites en kijk welke qua uitstraling aansluit op jouw smaak
  • Schat in hoelang je gebruik wilt maken van de diensten van de fotograaf
  • De klik met de fotograaf
  • Weet welke extra diensten je wenst af te nemen
  • Vergelijk de prijs trouwfotograaf
  • Kennismakingsgesprek

Comments Off on Hoe vind ik de juiste trouwfotograaf?!

0

comments

Reply...

@Marionmeyerphotography

check my instagram