Destination

trouwen in het buitenland 

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder. De voornaamste reden is of de dag van je leven niet volledig in het water zal vallen door plensbuien of kou/harde wind. Want zelfs in juli/augustus heb je in Nederland geen enkele garantie op zon. 
Maar misschien wel de allerleukste reden om in het buitenland te trouwen is dat het langer duurt en je veel meer ontspannen je bruiloft gaat beleven. De meeste stellen kiezen daarom voor een zonnige bestemming zoals Italië, Portugal of Ibiza, maar verder weg zoals Aruba, Curacao of de Malediven. Maar zelfs Zuid-Afrika is erg populair, omdat daar per definitie alles veel goedkoper is dan in Nederland. 
Maar is trouwen in het buitenland toch niet erg duur?! Dit is wat ik mensen vaak hoor zeggen. Nee, trouwen in het buitenland hoeft niet veel duurder te zijn dan in Nederland. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar dat kun je in Nederland ook. Maar omdat je vaak minder gasten meeneemt, hoeft je ook minder voor eten en drinken te betalen. Terwijl je hier waarschijnlijk veel meer mensen zal uitnodigen en daardoor veel meer geld kwijt bent voor deze ene dag! 

Daarbij is de kans groot dat je niet eens tijd hebt voor alle gasten en als je met een intiem gezelschap in het buitenland bent, heb je de tijd voor iedereen. Dit zijn ook de mensen die je dierbaarst zijn en waar je deze bijzondere dag het liefst mee wil delen. En dit zijn ook de mensen die met liefde en plezier de reis zelf willen betalen om jullie mooiste dag van jullie leven bij te wonen. Je hebt daarnaast nog een hele goede reden om niet jan en alleman uit te moeten nodigen. 
Als je in het buitenland trouwt, is het niet meer dan logisch dat je bruiloft meerdere dagen duurt, want mensen reizen natuurlijk niet voor één dag helemaal naar jullie bestemming. Vaak komen ze minimaal één dag van tevoren en vertrekken ze pas de dag na de bruiloft weer. Of maken er gelijk een vakantie van. Het bruidspaar kan er gelijk een honeymoon aan vast plakken, wat ook weer heel veel geld scheelt. 
Dus enorm veel voordelen. Het nadeel is dat het moeilijk is om zelf te regelen en daarom is het zeker aan te raden om met een weddingplanner te werken. 

Weddings

De beste investering is die in jezelf

bekijk gallery

lees verder

Van tevoren de grote dag heb je regelmatig contact met je trouwfotograaf. Jullie spreken door wat je in gedachten hebt, met welke mensen je echt een foto wilt en welke locaties geschikt zijn. Heb je een fotograaf uit de buurt, dan weten ze vast en zeker prachtige buiten- en binnenlocaties voor geweldige trouwfoto's waar je zelf misschien nog niet aan hebt gedacht. Als jullie zoveel geld uitgeven aan jullie bruiloft dan wil je ook echt dat je de sfeer van de bruiloft terugziet in de foto's. Dat betekent niet alleen shots van jullie en je gasten, maar ook plaatjes van de decoratie waar je zo je best op hebt gedaan, van je droomjurk, de bruidstaart en natuurlijk van het jawoord... Kortom: je wil de sfeer van de dag terugzien. Als je later je trouwfoto's bekijkt moet je weer helemaal het gevoel van je bruiloft terugkrijgen en believe us: dat is een kunst! Er is een reden dat fotografie een echte kunst is en waarom dus niet iedereen geweldige foto's kan nemen! En één van die belangrijkste redenen is dat een goede fotograaf de perfecte foto's weet vast te leggen. Hoe ze het doen, dat is hun secret, maar het lijkt net alsof je trouwfoto zo uit een magazine komt! En geef toe: dat willen we toch allemaal?

Als fotograaf ben je ondernemer, dus verantwoordelijk voor alles wat daarbij komt kijken, zoals, een kantoorruimte thuis, marketing,( de klanten moeten ons wel kunnen vinden), een gave website, voorbeeldalbums, visitekaartjes en een super mooie info folder.

Ja, de drukker is druk met ons. En natuurlijk moeten wij ons ook bijscholen. Om op de hoogte te blijven van wat er binnen ons vakgebied aan nieuwe ontwikkelingen zijn volgen wij workshops, lezen wij vakbladen, maken vrij werk, en sparren met collega’s. De tijd om ons verder te ontwikkelen en een (nog) betere fotograaf te worden is tijd waar bij we dus geen betaalde opdrachten aan kunnen nemen en is een investering voor jullie als klant.

De minder leuke kanten zijn de administratie, boekhouding, en natuurlijk de auto die ook moet rijden. Ook dragen wij zorg voor ons eigen pensioen, verzekering, enz enz. Wij moeten al deze kosten dus terug verdienen met betaalde opdrachten. Maar er gaat natuurlijk nog een hoop naar de staat.

terug

Wat er dan uiteindelijk overblijft, na aftrek van alle kosten die ik hier boven beschreven heb, is uiteindelijk ons inkomen. Ik zal jullie het rekensommetje besparen, maar om een modaal inkomen te verdienen moeten we dus een hoop mooie huwelijken fotograferen. Bij het schrijven van dit blog kom ik er achter wat een tof beroep wij hebben. Het is mij alles waard om er iets prachtigs van te maken. En dat gun ik jullie van harte!

Ik hoop dat jullie door dit blog wat meer duidelijkheid hebben gekregen in de prijsopbouw van een (bruids)fotograaf. Maar het belangrijkste is, vergeet dit snel en GENIET! Zodat jullie straks stralend op de foto's staan. En als je dan over 20 jaar nog eens samen op de bank door jullie album bladeren met een heerlijk glas wijn en er komt een grote glimlach op jullie gezicht, ben ik super blij dat ik jullie bruidsfotograaf mocht zijn. Vind je dit allemaal wel veel geld?! Er zijn heel veel goedkope bruidsfotografen te vinden, maar alleen een professionele fotograaf kan de sfeer en het gevoel van je bruiloft zo vastleggen, dat je over tientallen jaren nog steeds zo voelt als toen op die prachtige dag!!

2/2

@Marionmeyerphotography

check my instagram

connect