Bruiloft trends 2019

 

Bruiloft trends 2019

Het was misschien wel hét mooiste moment van afgelopen jaar. Eindelijk vond mijn huwelijksaanzoek plaatst! Hoewel het aanzoek een speciaal moment is, moet de mooiste dag van jouw leven nog komen. Komend jaar staat de bruiloft gepland en dat betekent dat er nog heel veel uitgezocht en geregeld moet worden. Van trouwkleding tot trouwlocatie, van de uitnodiging tot de bedankjes. Alle details moeten bedacht en geregeld worden. Om je alvast een beetje op de goede weg te helpen, zoomen we in op de bruiloft trends van 2019.

De eerste stap, na het huwelijksaanzoek, is het kiezen van een juiste datum. Als jullie zelf een speciale datum hebben, is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Heb je geen specifieke datum die voor jullie speciaal is, dan zijn er nog diverse bijzondere data komend jaar. In de eerste 12 jaren van dit millennium waren de speciale data eenvoudig te kiezen. Denk aan 12-12-2012, of zoals ons koningspaar aan 02-02-2002. Dit jaar is dat uiteraard niet mogelijk, al zijn er nog diverse data die lekker makkelijk blijven hangen. Denk aan 01-09-’19 of 10-09-’19. Houd er wel rekening mee dat dit populaire data zullen zijn, waardoor geschikte locaties, catering, etc. al snel vol zullen zitten.

De uitnodiging

Nu de datum uitgekozen is, is het tijd om na te denken wie je op jouw feest wilt hebben. Houd je het intiem voor directe vrienden en familie, of wil je het juist groots met alles en iedereen die je kent? Hoe je het ook wenst, het is belangrijk dat de mensen die je er bij wilt hebben er ook daadwerkelijk zijn. Het begint allemaal met de zogeheten save the date kaarten. Dit is nog niet de werkelijke uitnodiging, maar een aankondiging van de datum. Veelal gebeurd dit mondeling of via de digitale weg, maar een kaart sturen is wel zo netjes. Dit doe je zo ongeveer een half jaar voor de trouwerij.
Zo’n 2 maanden voor de werkelijke datum wordt de uitnodiging verstuurd. De uitnodiging zal in dezelfde lijn liggen als het thema van jouw feestdag. Dus ook hier geldt dat het persoonlijk, warm, maar ook zeker speels mag..

Locatie

Met de gekozen datum voor de trouwerij in jouw achterhoofd is het tijd voor een locatie. Het gemeentehuis van de gemeente waar jullie woonachtig zijn is nog altijd de meest voorkomende locaties, al is er een duidelijke verschuiving zichtbaar naar de meer specialere plekken. In veel gemeentes zijn er buiten locaties als trouwlocatie aangewezen. Steeds meer koppels kiezen hiervoor. Een trend die zich in 2019 verder zal doortrekken. Want zeg nou zelf: elkaar het ja-woord geven op het strand, aan een meer of in het bos of zoals op deze foto in je eigen tuin, is toch veel romantischer dan in de raadzaal van de gemeente.

Feestlocatie

De bruiloft trends kenmerken zich komend jaar door persoonlijkheid, gezelligheid, en warmte. Het suffe feestzaaltje om de hoek met lange rijen tafels, een drankje en een borrelnootje is daarmee dan ook eigenlijk passé. Voor komend jaar zal de nadruk veel meer liggen op locaties met uitstraling. Denk hierbij aan een industriële look, een boerentrouwerij of juist aan een bohemian feest. Wat het beste bij je past, ligt natuurlijk helemaal aan jou en je aanstaande partner.

Eten en drinken

Een vaste tafelindeling of in de rij voor een buffet? Het gebeurd gelukkig niet meer zoveel. Anno 2019 mag het allemaal veel losser. Het is immers een feest met familie en vrienden, geen zakelijke bijeenkomst. Net zoals in de dagelijkse routine is ook tijdens een trouwerij duurzaamheid een belangrijk thema. Verse producten, lokale specialiteiten, groente en fruit, en live cooking. Het zijn maar enkele voorbeelden van wat er in 2019 populair is. Wil je dat jouw feest echt een onvergetelijke indruk achterlaat op de gasten? Overweeg dan eens de inzet van één of meerdere foodtrucks, een walking dinner met allerlei kleine hapjes of een open vuur waar de gasten zelf kunnen barbecueën.

Kleding

De traditionele witte jurk voor de vrouw en het zwarte pak voor de man kunnen de kast in. Voor 2019 zien we zachte pastel kleuren. Ook hier draait het om een warme, persoonlijke uitstraling. Iets wat met gebroken wit ook prima kan. Wat we ook veel terugzien zijn kanten jurken met lange mouwen of een lage rug en niet te vergeten de koninklijke jurken. Het huwelijk van Meghan Markle en Prins Harry in 2018 hebben groot gevolg op de populariteit van de royal jurken. Waan je even net zo statig en prachtig als Meghan met een vergelijkbare jurk.

Trouwpakken

Waar de vrouwen veelal gedurfd ten tonelen komen, bleven de mannen vaak in het traditionele hangen. Voor dit jaar zal dat totaal anders zijn. Ook mannen kunnen gewaagd uit de hoek komen en met hun trouwpak de show stelen. Trouwpakken met print zijn zelfs hip te noemen. Voor wie dat net een stap te ver is, kan ook kiezen voor een print op een gilet. Zo krijg je toch het speelse effect, zonder dat het de overhand neemt. Qua kleur zal een rustige variant als beige of grijs het meeste voorkomen. Ook zachte pastel kleuren zullen niet vreemd staan dit jaar. Belangrijkste punt voor een pak is, dat deze goed bij de jurk past.

Trouwringen

Niets is zo persoonlijk als de trouwring. De jurk, het pak, de locatie en het eten. Alles moet goed en mooi zijn, maar allemaal is het voor één dag. De trouwring zit, als het goed is, de rest van jullie leven om jullie vingers. Hoewel een ring persoonlijk is, zijn er duidelijke trends zichtbaar. Net als in voorgaande jaren zijn de zogenaamde bi-colors ringen populair, waarbij er 2 kleuren en/of 2 soorten metalen in elkaar verwezen zitten. Veelal wordt een diamant gezet op de scheiding van de kleuren. Naast de bi-colors is de kleurtrend rosé goud en rood goud. De oorsprong van de populariteit van deze kleuren zit hem in de prijs. Rosé goud en rood goud zijn immers een stuk voordeliger dan echt goud. Voor het komende jaar is de populariteit niet zo zeer te danken aan de prijs, maar wel aan de schoonheid die het uitstraalt.
Een andere opkomende trend is het gebruik van groen goud. Dit is gerecycled goud en krijgt zodoende een tweede leven. Iets wat helemaal binnen de duurzaamheidsgedachte past.

De bloemen

Op de mooiste dag van het jaar mogen fleurige bloemen niet ontbreken. Zowel het bruidsboeket, als de aankleding dienen goed uitgezocht en overwogen te worden. Het zijn details die er toe doen. Een bruidsboeket is niet zomaar een bos bloemen die bij de bloemist gehaald wordt. Het bruidsboeket hoort bij de bruid zoals de jurk dat ook hoort. De invulling van het boeket kent vele gezichten. Denk aan de vorm van het boeket, de bloemen die er in gedaan worden en natuurlijk de kleur samenstelling. Belangrijk is dat het boeket past in het geheel. Een uitbundig boeket zal niet passen bij een ingetogen huwelijksvoltrekking en visa versa.
Voor 2019 is een duidelijke trend zichtbaar in het out of the box denken. Het traditionele Biedermeier boeket is nog altijd ongekend populair, maar dan wel met fel gekleurde bloemen.

Een andere, duidelijk zichtbare trend zijn de subtiele afwijkingen ten opzichte van het traditionele. Denk hierbij aan een boeket in een bepaalde vorm zoals een druppel of een waterval.

Aankleding

De aankleding van de bruiloft mag gerust als een belangrijke trend voor 2019 gezien worden. Nog nooit waren de puntjes op de i zo belangrijk als dit jaar. De aankleding rond het gekozen thema is van essentieel belang en maken het verschil. Vaak zit het in de kleine details zoals een bankje onder een boom, een prachtige bos bloemen op de bar of de naam van het bruidspaar in uitgezaagde letters met lampen er in. De exacte invulling en uitvoering is aan het bruidspaar. Een duidelijke trend is duurzaamheid en het hergebruiken van spullen. Denk aan een oude fles als vaas of misschien wel het bankje van oma waar jullie op kunnen gaan zetten. Hergebruik en persoonlijk zijn de toverwoorden voor 2019.

Trouwauto

Een fel blauwe Volkswagen Kever? Een rood eendje? Of een roze limo? In 2019 kan het allemaal. Felgekleurde auto’s en oude bekende modellen zoals de Kever of de VW bus zijn hartstikke hip, al blijft de klassieke witte trouwauto ook ongekend populair. Voor wie liever niet al te felgekleurd over straat wil, maar ook graag iets anders wil dan traditioneel wit, is de pastelkleurige auto in opkomst. Veelal gaat het hierbij om klassieke auto’s. Er zijn echter ook verhuurbedrijven die moderne auto’s in deze kleuren verhuren. Het is nog te vroeg om deze als de trend van 2019 te benoemen, maar ze zijn zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

Muziek

Tijdens het feest draait het om de totaal beleving van jullie als bruidspaar en jullie gasten. Het opzetten van een achtergrondmuziekje is passé. Daar tegenover staat dat een band of een DJ niet kan ontbreken. Voor 2019 is de verwachting dat de combinatie van een DJ met een live artiest verder aan populariteit zal toenemen. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat het bij jullie past en dat er op jullie favoriete muziek gefeest kan worden.

Fotograaf ft. Social media

Vroeger was het vastleggen van een bruiloft simpel. Er liep een fotograaf rond die alles vastlegde en vervolgens de foto’s sfeervol in een trouwboek presenteerde. Met de opkomst van social media en smartphones kwam een grote verschuiving, waarbij iedere aanwezige gast zelf continu foto’s en filmpjes maakte en deze het liefst zo snel mogelijk op social media plaatste. Voor 2019 ligt een kanteling op dit gebied op de loer. Er komt steeds meer een trend van de dag bewust beleven, waarbij niet iedereen continu zelf foto’s maakt. Zo gebeurd het al met grote regelmaat dat gasten wordt gevraagd om de smartphone niet te gebruiken. Daarentegen is de rol van fotograaf uitgebreid, daar deze niet alleen met foto’s, maar ook met film een registratie maakt. Het gebruik van drone beelden is ook geen uitzondering meer te noemen. De foto’s en beelden worden vervolgens direct op de feestavond getoond. Later worden ze op een afgesloten pagina op internet gezet, zodat de gasten alles nog rustig terug kunnen kijken.

Gift a way

Aan het einde van het feest krijgen de gasten een bedankje mee naar huis. Om een blijvende herinnering achter te laten is uniek hierbij het toverwoord. Er wordt steeds meer gekozen om de brochures met gift a ways links te laten liggen en zelf aan de slag te gaan. Het voordeel van een handmade bedankje is dat het erg persoonlijk is, waardoor de gasten het ook langer zullen bewaren.
Hoewel het meer tijd kost om alles zelf, is het vaak wel een stuk goedkoper om zelf iets te maken. En op het moment dat je het met familie en vrienden maakt, begint de bruiloft al weken van te voren met de voorpret. Op die manier wordt het feest dat weken duurt en waarbij je dichter bij jouw vrienden en familie komt te staan. Heb je geen tijd te over of simpelweg geen zin om alle bedankjes zelf te knutselen? Dan nog zijn er tal van mogelijkheden om het bijzonder en persoonlijk te maken. Denk aan een klein flesje van jouw favoriete drankje of een gepersonaliseerd fotolijstje. Gebruik je creativiteit en de wereld ligt aan jouw voeten.

Vergeet de kinderen niet

Ze zijn er bijna altijd, en bijna altijd wordt er niet aan gedacht: jonge kinderen. Voor volwassenen is een trouwdag een bijzondere belevenis. Jonge kinderen hebben daar echter geen boodschap aan. Als je ook de kinderen een onvergetelijke dag wil laten beleven, zorg dan dat er ook voor hen wat te doen en beleven is. Richt in de stijl van het feest een kinderhoek in, waar ze naar hartenlust kunnen spelen en spelletjes kunnen doen. Denk ook eens aan het inhuren van kinderentertainment of begeleiding voor de kinderen. Op deze manier worden ook de jongste gasten vermaakt. Hierdoor hebben de volwassenen er geen omkijken naar en wordt het voor iedereen een dag om nooit te vergeten.

 

 

 

 

Comments Off on Bruiloft trends 2019

0

comments

Reply...

@Marionmeyerphotography

check my instagram

connect